JulkICT Lab kokemuksia

julkictlab-web

JulkICTLab on palvelukehitysympäristö, johon etsitään innovatiivisia kehitysprojekteja. Omat kokemukseni JulkICT Labista alkoi EduCloud Alliancen myötä, kun sen projektipäällikkönä päätin, että käytämme JulkICT Labia kehityksen alustana. Kyseinen palvelun käytännön tekninen toteutus on CSC:n harteilla, joka puolestaan on enemmän tai vähemmän OKM:n kanssa naimisissa.

OPH – CSC

Se suhde muuten onkin aika mielenkiintoinen. Kun menin OKM:ään 2013 joulukuussa ja päätin käyttää CSC:n palveluita kuulin lausahduksia tyyliin ”Eikös se ole vain KTPO:n (korkeakoulu – ja tiedepolitiikka) käytössä?” Totesin että ei minun mielestä ja jatkoin eteenpäin. Yhteistyö CSC:n kanssa on sujunut kuin tanssi (vaikken pidäkään tanssimisesta, minkäänlaisesta). Ilmeisesti minun olisi perinteitä noudattaen kuulunut ulkoistaa kehitysjutut OPH:lle ja esittä heille erillistä määrärahaa. Ei, se ei ollut tieni. Minulle on huomattavasti luontevampaa tehdä yhteistyötä CSC:n kanssa etenkin kun suurin osa työstäni kehittämispäällikkönä liittyy kansallisen arkkitehtuurin mukaisten palvelujen (koulutuspolitiikan osaston) edesauttamiseen ja johtamiseen. Jatkossa minun varmaan odotetaan vievän tuotantokypsät palvelut myös OPH:lle ja jälleen kerran esittävän  heille vuosittaista määrärahaa niiden ylläpitoon. Niinkin varmaan voisin tehdä, mutta järkevämmältä tuntuu kehittää malli, jossa JulkICT Labissa kehitetyt palvelut siirretään nappia painamalla Valtorin saleihin.

Sanomattakin selvää, että kaikki ei ole pitänyt tästä CSC:n ”suosimisesta” OPH:n sijasta. Noh, näin se joskus menee ja nahka paksuuntuu.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s