Digipalvelutehdas – ohjaus ja palaverit

Muutamia alustavia ajatuksia ohjauksesta. OKM:ssä tulee tapahtumaan organisaatiomuutoksia syksyllä, joten esim alla mainittu kopo häviää ja tilalle tulee uutta. Joka tapauksessa, jotain alla olevan mukaisia ohjauselementtejä tulee olla.

Digipalvelutehdas tulee sisältämään jatkuvalla syötöllä 3 kuukauden sykleissä toteutettuja kehittämisprojekteja. Kun sykli on hektinen, ei ole mieltä että jokaisella projektilla on oma ohry. Näin ollen tulee perustaa OKM kopo:on (koulutuspolitiikka) digipalvelutehtaan ”ylle” pysyvä ohry. Ohryn kokoonpano tietysti voi vaihdella ja tuleekin vaihdella.

Ohry

Ohjausryhmässä on OKM kopo johtajat, tietohallintojohtaja ja sihteerinä toimii kehittämispäällikkö. Ohry kokoontuu joka toinen kuukausi. Ohryn tehtävä on valvoa ja ohjata kehittämispäällikön avustuksella eri projektien muodostamaa kehittämiskokonaisuutta. Ohryn toiminta ei ole läpinäkyvää kansalaisten suuntaan.

Ohryn työkalu kokonaisuuden hallintaan voisi olla jonkinlainen palveluportfolion hallintatyökalu.

DigiKOPO -ryhmä

Kehittämispäällikkö vastaa kehittämiskokonaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta. Kehittämispäällikkö myös johtaa DigiKOPO -ryhmää. DigiKOPO -ryhmässä on 2-5 jäsentä, pääasiassa nohevia ICT:tä ymmärtäviä virkamiehiä ja juristi. Kehittämispäällikkö vastaa myös siitä että kaikki kehitystyö mitä tehdään, rakentaan ns isoa kuvaa, joka on VM:n johdossa ja yhdessä rakennettu.

DigiKOPO:n työkalu on Digipalvelutehdas.

DigiKOPO kokoontuu viikottain omassa työtilassaan. Kokouksiin voi osallistua myös etänä, koska välillä halutaan ottaa mukaan osallistujia myös muun muassa asiakkaiden joukosta, CSC:sta ja OPH:sta.

Uusia palveluideoita käsiteltäessä pyritään aina saamaan mukaan asiakasedustajia.

DigiKOPO -ryhmä käytännössä pyörittää digipalvelutehtaan kehitysprojekteja. Erikseen pitää miettiä miten yhteisömanagerin tehtävät hoidetaan. Sellainen on kuitenkin välttämätön.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s