Keväällä 2016 tiedetään oppiko kukaan uimaan bittivirrassa

githubDigipalvelutehtaan jaetut käytännöt alkaa pikku hiljaa saamaan lihaa luiden ympärille. Onhan näitä käytäntöjä ja oppaita aiheesta varmaan kirjoitettu jo satoja ja tuhansia. Tehdään yksi lisää. Tämä kokoelma tehdään avoimesti Githubissa. Sitä paitsi oman kokemuksen mukaan mitään opasta ja kokoelmaa ei voi ottaa sellaisenaan, vaan modaten. Näin tehdään tässäkin. Kaikkea ei ole itse keksitty, vaan lainataan avoimen lähdekoodin yhteisöiltä ja sieltä missä hyvää nähdään.

Paranee ajan myötä

Lisäksi tarkoitus ei ole tehdä ensin opasta jaetuista käytännöistä ja sitten ottaa ”valmiina” käyttöön, vaan parannetaan käytön myötä. ”Heitä mereen uimaan, kyllä siellä oppii uimaan” kuten väikkäriohjaajani sanoi kun tiivisti tapaansa ohjata. Siinä oli ironiaa ja ripaus huumoria mutta hitunen totuuttakin. Syksyn aikana on tarkoitus vetää kolme kehitysprojektia ja keväällä myös kolme käyttäen Digipalvelutehdas mallia.

Keväällä 2016 tiedetään oppiko kukaan uimaan bittivirrassa vai pitäisikö ennemmin sanoa palveluvirrassa.

Mukaan saa tulla ja osallistua, ei haittaa vaikka olisit virkamies, yrittäjä, työtön, opiskelija, koodaaja, opettaja, oppilas tai vanhempi. Lue githubista ja lisää ideat, kommentit yms Githubin issue luetteloon

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s