Työkalupakin päivitys

Tuli tuossa aamulla mieleen että tällä hetkellä en taida käyttää erilaisessa viestinnässä juuri mitään muuta valtion tarjoamaa välinettä tai väylää pois lukien sähköposti. No jäin miettimään että mitä sitten käytän ja miksi.

Dokumenttien tekemiseen käytän google docsia. Meidän oletetaan porukalla valmistelevan asioita ja määrittelevän erilaisia esityksiä. Ei voi olla niin että sähköpostissa kiertää erilaisia versioita samasta dokumentista. Näin se vaan taitaa osalla vielä mennä. Tarve: selkeä yksinkertainen palvelu jossa voi yhteiskirjoittaa dokumentteja ja niillä on automaattinen versionhallinta.

Asioiden selvittämiseen ja päivittäiseen viestintään olisi tarjolla Lync. Eipä tule paljon käytettyä. Kaiken huippu oli kun yritin ottaa chatin sitä kautta VM:ään Aleksi Kopposelle. Ei onnistu. Kun kysyin syytä it -osastolta, oli vastaus että ei voi tehdä suoraviivaisesti eri organisaatioiden välillä. Pitää laittaa erillinen kokouskutsu, tee siinä sitten ad hoc yhteistyötä yli ”siilorajojen”. Onko sitten ihme että hoidamme asioita Facebook chatissa, Twitterissä avoimesti aina kun mahdollista ja erilaisissa Slack -työtiloissa?

Samaista lynciä varmaan voisi käyttää videoneukkarin pitämiseen. Vaikka skype on aika kökkö, niin mieluummin valitsen sen. Tai sitten käytetään Google Hangoutsia. Tarve: yksinkertainen skypemäinen online palaverityökalu äänellä ja chatilla ilman mitään dokumenttien jakamista. Se dokkarien jakaminen ruudulla on bonus, muttei välttämätön.

Ei tämä varmaan kaikkien kohdalla näin mene, mutta onko se ihme kun asiat ei etene jos yksinkertaisen chattikanavan avaaminen toiseen ministeriöön on niin hiton hankalaksi tehty.

Mainokset

2 thoughts on “Työkalupakin päivitys

    • Kyllä se voisi olla yksi käytettävä palvelu. Siis gdocs vaan yksi esimerkki yhteiskirjoitusalustoista. Käytän aika montaa niistä mukaan lukien kirjoitusalusta, hackpad, google docs…

      Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s