Kehitysprojektin vaiheistus

Digipalvelutehtaassa alkaa löytymään perusvaiheet, jotka on melkein kaikissa meidän (OKM) palvelukehitysprojekteissa. Niitä sävyttää se, että olemme julkishallinnon toimija. Koko homma lyhykäisyydessään on tiivistetysi ja hashattuna alla olevassa kuvassa.

vaiheistus

Puran kryptausta hieman, mutta en mene yksityiskohtiin. Vaiheet ovat:

  1. Suunnittelu
  2. Kilpailutus
  3. Toteutus
  4. Asiakastestaus
  5. Evaluointi

Suunnittelussa mietitään miten tämä koko projekti vedetään läpi ja millä eväillä. Tässä luodaan asiapohjaa tulevaan kilpailutukseen joka on tehtävä vaikka liikuttaisiin alle kansallisen kilpailutusrajan, joka ainakin vielä on 30 000€. Käytännöt tietysti(?) vaihtelee valtion yksiköstä toiseen ja varmaan osastojen välilläkin, mutta meillä koulutuspolitiikan osastolla on ohjeistus että tehdään kevyt kilpailutus. Vaiheet 1. ja 2. ovat valmistelua

Sitten tietysti toteutetaan se mitä on hankittu. Tämä vaihe yhdistettynä asiakkaiden tekemään testaukseen kestää sen ~3kk.  Viimeinen 5. kohta on vielä formalisoimaton evaluointi. Viimeisessä vaiheessa evaluoidaan saadut tulokset, niiden soveltuvuus palvelun visioon ja kansalliseen isoon kuvaan. Evaluoinnin perusteella tehdään päätös – jatkoon, roskiin, vai tuotantoon.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s