Digipalvelutehtaan alueellinen ulottuus

Digipalvelutehdas tuntuu konseptia tulevan silmille nyt eri suunnista. Hyvässä mielessä, eli kiinnostusta on ja viimeisin erilaisten tahojen kanssa käytyjen sparraustilaisuuksien parissa syntynyt ajatus on

Digipalvelutehtaan alueellinen ja fyysinen ulottuvuus olemassa olevien innovaatioalustojen päälle. 

Digipalvelutehdas ei lähde räjähtäen liikkeelle mikäli se on vain virtuaalinen toiminto. Se vaatii alueellista tukea, alueellisia toimijoita. Muutamasta suunnasta on nostettu esiin ajatus Digipalvelutehtaan ”toimistoista” maakunnissa. Toimistossa olisi paikalliset fasilitaattorit. He aktivoisivat paikallisia yrityksiä ja julkista sektoria. Koneistoa voisi käyttää tehokkaasti alueellisten digitaalisten palveluiden kehityksessä.

Tarvitaan 6-8 alueellista toimijaa

Pirkanmaalla nostettiin esiin toimiston perustaminen Kampusareenalle. Kampusareena on yliopistojen ja yritysten työympäristö, joka tukee yhteisöllisyyttä, oppimista ja liiketoimintaa. Liiketoiminnan tukipalvelut ovat heti käsillä, samoin huippulaboratoriot ja kansainväliset tutkimusryhmät. Opiskelijoissa on motivoitunutta työvoimaa, uutta näkemystä ja vahvaa innostusta. Tilat ja palvelut on viritetty tukemaan sujuvaa ja tuloksellista yhteistyötä. Alueellisen ulottuvuuden voisi rakentaa yhdellä paikkakunnalla ja laajentaa 2017 kansalliseksi. Miksi ei.

Nopeamman ja toimivan startin alueelliselle ulottuvuudelle saa laajentamalla jotain olemassa olevaa eikä synnyttämällä jotain täysin tyhjästä. Alueelliset toiminnot tulisi siis perustua paikallisiin olemassa oleviin innovaatioalustoihin.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s