Digipalvelutehdas Yhdysvalloissa 18F kokeiluna

18fObaman iskuryhmä 18F ”builds effective, user-centric digital services focused on the interaction between government & the people it serves. ” aikoo kokeilla mikrohankintoja palvelukehityksessä. 18F tekee palvelukehitystä avoimella lähdekoodilla ja heidän Github organisaation alla on jo satoja koodivarantoja. Nyt he tekevät kokeilun, jossa alle 3000 dollarin mikrohankinnoilla tehdään pieniä kokeiluja ja kehitysvaiheita. Yhdysvalloissa on mekanismi miten kyseisen rajan alle menevät hankinnat voidaan tehdä joustavasti.

Sivujuonteena mainittakoon, että tässä tuntuu olevan sama ajatus kuin mitä on tullut esiin EduCloudin puitteissa koskien oppimateriaalin hankintaa. EduCloudin piirissä on puhuttu ns kuntalompakosta, jonka käyttöoikeus voitaisiin antaa opettajille tai rehtorille ja sen kautta voisi tehdä pienimuotoisia digitaalisten oppimateriaalien hankintaa pistemäisiin tarpeisiin. Isommat hankinnat toisella prosessilla. No mutta takaisin aiheeseen.

Yksi syy miksi kokeilua tehdään on tarjota pienille yrityksille kuten startupeille ja muille toimijoille mahdollisuus päästä mukaan.

Miten homma toimii?

18F ryhmä julkaisee GitHubissa issue listalla haasteen/tarpeen ”micro-purchase” tagilla varustettuna. Tarpeessa kuvataan hyväksyntäkriteerit ja aikarajan. Alussa ”tarjouksen” hinta on $3499, mutta yrityksillä on mahdollisuus tehdä alhaisempi tarjous. Voittajalla on 10 päivää aikaa toimittaa koodi, joka vastaa vaatimuksia. Mikäli koodi vastaa tarvetta, toimittajalle maksetaan. Jos toimitus ei vastaa vaatimuksia, seuraavaksi alhaisimman tarjouksen esittäjällä on 10 päivää aikaa toimittaa ratkaisu. Hyväksynnässä ei ole pohjana ratkaisun ominaisuudet vaan hyväksymisvaatimukset.

Alussa osallistujajoukko on rajattu, mutta mikäli homma toimii sitä tullaan laajentamaan avoimeksi kaikille.

Live: https://micropurchase.18f.gov/

micro

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s