Parantajat -verkosto ja digipalvelutehdas

Digipalvelutehtaan valmisteltelussa on ollut tähän mennessä jo kymmeniä ihmisiä suuresta joukosta erilaisia organisaatioita ministeriöistä, virastoista, maakunnista, kunnista ja yksityiseltä sektorilta sekä jossain määrin myös yliopistoista. Avoimet innovaatioverkostot, joita tässä maassa riittää ovat vielä olleet ulkokehällä. Tämä vain siitä syystä että resurssit ovat rajalliset eikä ole ollut aikaa vielä kontaktoida sitä puolta yhteiskunnasta.

Nyt sitä aikaa löytyi sopivasti ja otinkin yhteyttä Parantajat –verkoston käynnistäjään ja aktivaattoriin Perttu Ahvenaiseen (https://twitter.com/Perttuah)

Symbioottinen yhteistyö

Kävimme tänään lyhyen mutta intensiivisen puhelinpalaverin heti aamusta. Parantajat –verkosto suorastaan suoltaa ideoita ja on onnistunut vetämään ihmiset mukaan ideoimaan erilaisia palveluita ja jopa yritysideoita. Eikä juttu jää vain ideointiin vaan ne myös dokumentoidaan. Tässä kohdin ajattelin, että digipalvelutehdas ja Parantajat –verkosto voisi hyötyä toisistaan. Digipalvelutehdas tarvitsee ideoita ja aktiivisia ihmisiä. Digipalvelutehdas puolestaan tarjoaa mekanismit, resursseja ja väylät ideoiden ponnistamiseen.

Muutkin verkostot tervetulleita

Keskustelu Pertun kanssa alkoi keulimaan aika nopeasti puolin ja toisin, mutta päädyimme puhumaan uudesta liiketoiminnasta, ideoiden analytiikasta ja monesta muusta asiasta. Joka tapauksessa selväksi tuli, että on helppo nähdä yhteistoiminnan edut ja jatkamme yhteistyötä. Lisäksi keskustelussa sivuttiin muiden saman tapaisten tai lähettyvillä olevien verkostojen kutsumista mukaan yhteistyöhön. Näistä yhtenä nousi Digitalist –verkosto ja IteWiki. Heillä osaaminen ja fokus on toisissa asioissa ja siten täydentäisi palettia hyvin. Joka tapauksessa keskustelu Pertun kanssa pisti minut miettimään Parantajat –verkostojen tyyppisten toimijoiden täydentävää roolia Digipalvelutehtaan kyljessä.

Kolmas sektori mukaan

Toisin sanoen, tässä tuodaan kolmas sektori mukaan yritysten ja julkisen sektorin rinnalle. Kolmas sektori pitää tässä nyt ymmärtää todella löyhästi sisältäen yhdistykset mutta myös vapaaehtoisyhteisöt, jotka eivät ole perinteisesti järjestäytyneitä. Näinhän sen pitääkin olla. Vapaaehtoisuuteen ja palavaan tunteeseen rakentuvien yhteisöjen voimavara on mukana olevat ihmiset. Ilman heitä Digipalvelutehdas on tuomittu epäonnistumaan.

Yhteistyö Digipalvelutehtaan kanssa ei vaadi mitään sopimuksia, vaan yhteistyö syntyy tekemisen kautta. Digipalvelutehdas pitää säännöllisiä yhteisöpalavereja, joihin kaikki ovat tervetulleita. Online palaveri on oiva paikka tuoda esiin oman yhteisön ja yksilön halukkuus olla mukana. Lisäksi käymme keskustelua Slack alustalla. Harkinnassa on oma Facebook –ryhmä mutta niitä nyt tuntuu olevan jo riittämiin.

Mainokset

One thought on “Parantajat -verkosto ja digipalvelutehdas

  1. Digipalvelutehtaan verkostoon tulisi saada aktivisteja eri alueilta, jotta kaikki näkökulmat tulisivat näkyviksi erilaisia innovaatioita edistettäessä. Pelkkä tekninen osaaminen helposti kapeuttaa ajattelua ja tuottaa toki upeita ratkaisuja, mutta kaikkia tarpeita ei välttämättä kehittäessä huomata ajatella riittävän monipuolisesti. Siksi on tärkeää, että saadaan mahdollisimman monialaista ja -osaavaista sakkia mukaan keskusteluihin. D

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s