Digipalvelutehdas – luontaiset ryhmät

Digipalvelutehdas alkaa luontaisesti ryhmittymään omiin uomiinsa. Mukaan on tullut reilu 70 ihmistä ja kaikilla on hieman erilaiset odotukset ja lähtökohdat. Digipalvelutehdasta ei ole organisoitu lähtökohtaisesti mitenkään. Yhteisö on kuitenkin alkanut enemmän tai vähemmän ryhmittymään. Nyt on näkyvissä seuraavat ryhmät:

  • koordinointi: kansallisen tason toimintojen ohjaaminen ja päätöksenteko
  • Liiketoiminta: yhteistyö yritysten kanssa; etsitään ja mallinnetaan liiketoimintaa digitaalisessa taloudessa pitäen kontekstina kuitenkin Digipalvelutehdas. Huomioidaan myös tehtaan jälkeiset vaiheet.
  • Palvelumuotoilu- ja pelillistäminen: palvelumuotoilun ja pelillistämisen käyttö osana digitaalisia palveluja ja niiden kehitystä.
  • Tukipalvelut: tekninen tuki; API:en asiantuntija, DevOps, yhteisömanageri
  • Alueelliset keskuksset: eri alueiden digipalvelutehtaiden yhteyshenkilöt.

koordinointi  Liiketoiminta design-games tukipalvelutalueelliset-keskukset

slackKaikki ryhmät viestivät keskenään Digipalvelutehtaan Slackissä (liity.digipalvelutehdas.fi). Ryhmät kertovat kuulumiset kuukausittaisessa online pidettävässä yhteisömiitissä ACP-ympäristössä. Sinällään mitään johtajuuksia ei ole jaettu tai nimetty henkilöitä.

Osassa ryhmiä vetovastuu on virkamiehillä, osassa yhteisöllä. Koordinointia vedän minä yhdessä Tero Huttusen kanssa. Liiketoiminta ryhmän toimintaa koordinoi ja vetää OKM:n José Raúl Berlanga Zárate. Palvelumuotoilu ja pelillistämisryhmän luontaisena vetäjänä on yhteisöstä noussut aktiivinen palvelumuotoilun ammattilainen Mikael Seppälä. Alueellisten keskusten ryhmää tuntuu vievän eteenpäin esimerkin voimalla Taina Ketola Pirkanmaan liitosta. Johtajuus on siis syntynyt eri ryhmissä eri tavalla.

Johtajuutta ei anneta, se ansaitaan.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s