Hackathon – ei koskaan yhden kumppanin kanssa

Tässä maassa pidetään nyt hackathoneja samaa tahtia kuin virkamiehet palavereja. Niitä vaivaa pääsääntöisesti yksi vika…siis niitä ensimmäisiä, ei niitä virkamiesten palavereja. Hackathonit järjestetään lähes pääsääntöisesti yhden ison kumppanin kanssa.Mitäs pahaa siinä on ?

Niistä tuppaa tulemaan sen yhden ison firman PR -tapahtumia.

Toisekseen hackathonit on innovointia varten, tai niin ainakin pitäisi olla. Jos mukana on yksi iso teknologiatoimittaja, jää katsantokanta yleensä aika suppeaksi – aletaan tuijottamaan sinne tynnyrin sisään kun pitäisi katsella ulos.  Ehkä kyse on enemmän asennevammasta tai siitä mitä haetaan.

Ei halutakaan parhaita ja innovatiivisimpia ratkaisuja, vaan niitä ratkaisuja jotka on mahdollista ”meidän” nykyisellä tarjonnalla.

”Me itse” vai porukalla?

Se tietysti vaatisi kilpailija sietämistä samassa tilassa. Suomalaisia firmoja tuppaa vaivaamaan sellainen synti että ”me itse”, eikä voida kuvitellakaan että muiden kanssa yhdessä. Olikos tällä ilmiöllä joku nimikin? Taisi olla jotain tekemistä pyörävajoilla ja eri väreillä.

Vaihtoehto on järjestää hackathon ekosysteemin päälle; saman alan firmoja mukaan useita ja taata kaikille tilaa.

Ekosysteemikulmalla ehkä näkökulmat haasteisiin tai niiden ratkaisuihin voisi olla myös moninaisempia. Vaikka siis osallistujat niitä haasteita ratkoo, mutta sparraajat ovat monesti sponssien puolelta. Laajuutta siis katsantoon – ei yhden kiikarin läpi katsomista kohti sitä ratkaisua, jossa ”meidän” tuotteilla tehdään ratkaisu. Yhdistämällä monien tuotteita saataisiin todennäköisesti parempaa jälkeä aikaiseksi.

Miksi hackathoniin osallistutaan? No alla erään kyselytutkimuksen tuloksia.

image

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s