X-Road kehitysyhteisön tulevaisuus

Virallinen näkemys suunnasta mihin X-Road / palveluväylän kehitystä viedään on alla. Tuoreen uutisen (10.3.2016) asiasta voi lukea täältä.

X-road-cooperation-2018

Muuten hyvä mutta miksi tuolla on tuo ”Open community”? Sillä ei ole mitään kiinnekohtaa minnekään? Se lienee vain piirretty kuvaan mukaan, joka on jo sinällään hyvä asia. Sen sijaan sille avoimelle yhteisölle pitäisi tuossa kuvassakin saada joku paikka ja tehtävä.

Bottom up

Oma näkemykseni miten asiat voisi esittää ja miten yhteisölle tulee ”paikka”. Tuota virallista suuntaa edistävien kannattaisi tutustua aikaisempiin isoihin avoimen lähdekoodin projekteihin. Yksi sellainen on vaikka MeeGo. Ei koskaan onnistunut monestakaan syystä, mutta tässä on sama asetelma: kaksi isoa ja yhteisö. MeeGon tarina kannattaa selvitellä ettei mene siinä tehtyihin miinoihin. Merkit on samat.

X-road-cooperation-2018-jm

Open community on jo alussa. Sitä kutsutaan nimellä ”Joint X-Road community” ja sen on perustanut (ja ”siunannut” muun muassa Viron keskeiset tahot) Viron ja Suomen edustajat yhteisöstä ja virallisista tahoista. Yhteisön tekemiseen voi tutustua osoitteessa: https://jointxroad.github.io.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s