Tonnilla tohtoriksi – no hitto miks ei?

Väikkäri antaa odottaa itseään edelleen. Kevään haut säätiöistä ei tuottanut tulosta eikä vieläkään ole mahdollista vain jäädä pois töistä ja kirjoittamaan. Puuttuu vieläkin se pieni taloudellinen tuki. Yksi keino joka tuli mieleen on joukkorahoitus. Aika ohut mahdollisuus mutta erästä laulua lainatakseni ”no hitto miks ei?” Mesenaatti olisi alusta, jonka kautta voisi homman pyöräyttää.

Alla yhden istuman draftia tekstistä joukkorahoituksen saamiseksi, johon toivoisin palautetta. Samoin koko ideaan voi antaa palautetta.


Tonnilla Tohtoriksi – #TonnillaTohtoriksi

3D –tulostukseen liittyvä väitöskirjani on niin sanotusti viittä vaille valmis. Olen kirjoitellut artikkelit työn ohessa vapaa-ajalla viimeisen viiden vuoden aikana. Matka on ollut kokemus ja sisältänyt iloja ja suruja. Nyt olisi aika tehdä viimeinen rutistus ja kirjoittaa johdanto, jossa koostetaan artikkelit yhteen helpommin omaksuttavaan muotoon. Yhteenvedon tekeminen vaatii pidempiaikaista rauhaa eikä se näin ollen onnistu viikonlopussa tai pätkissä. Noin kuukauden kirjoitusrauhalla useiden vuosien työn saisi päätökseen. Kirjoitusvapaan pidän loka-marraskuun aikana.

Väitöskirja käsittelee 3D tulostusta ja avointa design prosessia sekä vertaistuotannon nousua. Tutkimuksen aikana on muun muassa mallinnettu yhteisöllisen avoimen design prosessin rakenne ja erot perinteiseen tuotantoon ja prosesseihin. 3D-tulostus oli hypehuipussaan muutama vuosi sitten, nyt on vakiintumisen vaihe.

3D -tulostus mullistanut jo teollisuutta ja tuotantoketjuja

3D tulostus tulee olemaan mullistava pitkällä tähtäimellä, eikä jää muovisiin Yoda-päihin. Tästä osoituksena NASA:n 3D -tulostamalla tehty raketin moottori.

3D -tulostamalla tehdään jo mitä ihmeellisimpiä asioita, kuten esimerkiksi taloja, ruokaa, leukaluita, kallonosia yms. Alla koostevideo muutamasta esimerkistä.

Lopussa on tiivistelmät väitöskirjan artikkeleista, joista pääsee enemmän kärryille miksi väitöskirja on merkittävä teollisuuden ja tuotannon tulevaisuudelle.

Suunnitelma

Perheeseen kuuluu 5 lasta (väliltä 1v – 15v) ja opiskeleva vaimo. Näin ollen en oikein voi jäädä ilman minkäänlaista tuloa pois töistä tai taloudesta loppuu leipä ja leivän päältä voi. Olen säästänyt ylityötunteja tätä varten ja niistä saan kasattua vajaan viikon aikaa kirjoittamisprosessiin. Lisäksi käytän viikon vuosilomastani tähän (se mitä on jäljellä). Kuitenkaan kaksi viikkoa ei ihan vielä riitä saattamaan loppuun väitöskirjaa.

Suunnitelma on vuokrata halpa mökki Pirkanmaan metsästä ja paeta sinne rauhaan. Perheen kanssa tämä on sovittu, kotirauha ja kotiinpaluu tältä osin turvattu. Mökki ei ole ilmainen vaikkei mahdottomia maksa kun ei tähtiluokituksen tarvekaan ole suuri; katto pään päällä, sähköä ja sänky sekä nuotio. [EDIT: Mökkisponsori löytyi jo].

Vastineet rahoitukselle

  1. Vastineeksi voit saada nimesi väitöskirjan kiitos osuuteen, jossa yleensä mainitaan työn edistämiseen osallistuneita tahoja (25€, 20 kpl).
  2. Mikäli pysyvä näkyvyys historiankirjoissa ei kiinnosta, voit lunastaa paikkasi väitöskirjan karonkassa (juhlat), joihin yleensä ei päästetä kuin lähipiiri eli harvat ja valitut (50€, 10 kpl).
  3. [EDIT: Yleistajuinen presis tutkimuksen tuloksista yrityksen tiloissa (250€) + matkakulut erikseen, 5 kpl]
  4. ?

Kaikkihan ei yleensä mene kaupaksi, joten jos yli menee, niinloput käytetään karonkkaan ja esityksien matkakuluihin.


Miltä kuulostaa? Voisiko toimia? Saisiko tonnin+ kasaan?

Tässä vielä linkki toiseen blogautukseen, jossa artikkeleita ruoditaan https://tarinoitadigitalisaatiosta.wordpress.com/2016/01/07/melkein-tohtori/

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s