Avoindata.fi (aineistot) ja avoindata.net (tietoa tarpeista) linkitys

Jonkin aikaa olen miettinyt että miksei Suomen avoimen datan kysy-vastaa palvelua ja kansallista VRK:n Valtorin ylläpitämää avoimen datan portaalia avoindata.fi voisi jotenkin yhdistää. Eväät siihen on olemassa. Vaatisi ehkä voin tunnin parin työn.

Kenties kyse on prioriteeteista tai resursseista. Jälkimmäiseen en oikein usko. Luulisi olevan avoimen datan portaalille hyödyksi jos samasta paikasta näkisi edes viimeisimmät avoimen datan yhteisöä askarruttavat kysymykset? Samoin samasta paikasta näkisi datatoiveet. Kaikki tuo data on kerääntynyt avoindata.net palveluun vuodesta 2014.

Avoindata.fi

avoindata.fi-palvelu

Avoindata.fi-palvelussa voit etsiä muiden julkaisemia tietoaineistoja sekä julkaista ja hallinnoida omia avoimia tietoaineistojasi. Palvelun tavoitteet:

  • Edistää julkishallinnon läpinäkyvyyttä: avoimen julkisen datan löydettävyyttä ja saatavuutta sekä mahdollistaa avoimen datan vaivaton hyödyntäminen ja käyttöönotto erilaisissa sovelluksissa.
  • Tukea sähköisten palvelujen kehittämistä ohjeiden ja suositusten avulla
  • Edistää julkisen hallinnon toiminnan, tietojen ja tietojärjestelmien yhteentoimivuutta
  • Julkaista tietoaineistoja, jotka tukevat liiketoimintaa, toiminnan kehitystä, koulutusta ja tutkimusta

Myös yritykset voivat julkaista palvelussa avointa dataa ja sen metatietoja.

Avoindata.net

avoindata.net-palvelu

Avoindata.net on pystytetty suomalaisen avoimen datan verkoston avoimeksi tukisivustoksi. Avoimeen dataan keskittyvän tukisivuston käyttäjiksi ja hyödyntäjiksi nähdään:

  • ohjelmistojen kehittäjät
  • datan tuottajat mukaan lukien julkinen että yksityinen sektori ja
  • tutkijat

Avoindata.net on Suomen avoimen datan yhteisön hallinnoima palvelu. Aktiiviset, muita auttavat, kysymyksiä esittävät ja hyviä vastauksia kirjoittavat käyttäjät ”palkitaan” palvelun sisällä rintamerkeillä. Käyttäjän oikeudet lisääntyvät pisteiden karttuessa. Tietylle tasolle päässeet aktiiviset käyttäjät saavat mahdollisuuden hallinnollisiin toimintoihin.

API avoimeen tietoon koodiesimerkeillä höystettynä

Avoindata.net tarjoaa tiedot myös avoimen REST API:n kautta. Lisäksi palvelun dashboardin kautta pääsee käsiksi koodiesimerkkeihin, miten API:n kautta saatavan tiedon voi upottaa toisiin järjestelmiin. Näin ollen siis avoindata.fi tiimi voisi ottaa valmiin koodin ja lisätä vaikkapa viimeisimmät kysymykset listauksen avoindata.fi etusivulle muiden listausten viereen.

listaus

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s