Venäläisiä hävittäjiä ja tamperelaisia nyssejä

Tampereella on maailman luokan tarkkuus siinä, missä nysset menee milläkin sekunnilla. Tieto tulee nykyaikaisesti kehittäjien käyttöön rajapintaa (API) pitkin. Rajapinnan päälle on tehty sovelluksia, jotka helpottaa ihmisten arkea. Yksi sellainen on busse.fi, jota käytän monissa tilanteissa.

tekl-busse

Aamuisin työmatkalla optimoin koska lähden pysäkille seisoskelemaan katsomalla busse.fi:stä missä 8 tai 1 nysset on tulossa. Etenkin talvisin tämä on hyödyllistä, kun ei tarvitse postata 30 asteen pakkasessa pihalla.Sovelluksessa voi valita mitä linjoja kartalla näkyy. Ominaisuus on kätevä, koska linjoja sattuu olemaan aika paljon ja yhdellä linjallakin usempi nysseä.

tkl

Viime aikoina on tullut toisia ajatuksia. Lähinnä mieleen on tullut kysymys ja vastaus:

Mitä yhteistä on Tkl busseilla ja venäläisillä hävittäjillä? Molemmat liikennöi joskus ilman transponderia.

Busse ja monet muut sovellukset ovat hyödyttömiä jos niiden käyttämä rajapinta ei ole luotettava. Tarkkuus on edelleen kyvä, mutta luotettavuus taitaa olla vähän niin ja näin. Välillä bussit vain häviää kartalta ja välillä ei tule tietoa jostain linjoista. Onko syy sitten sovelluksen vai rajapinnan, on vielä vähän epäselvää. Muutamat kehittäjät ovat sanoneet että tietoja ei välillä saa tai niitä saa vain osittain. Niin tai näin, maailman tarkin nyssetieto ei ole maksimaalisessa hyötykäytössä.

Mainokset

2 thoughts on “Venäläisiä hävittäjiä ja tamperelaisia nyssejä

  1. Olen miettinyt olisiko luvallista laittaa jokin oma GPS-seurantalaite bussiin jonka avulla saisi raakadatan suoraan? Varmaankaan ei? (Pienemmällä paikkakunnalla, jossa kalustoa on vähemmän, voisi ehkä toimiakin). Tietysti serveriylläpito ja kaikki laitteiden rikkoutumispulmat on silti vaarana.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s