Huoltajien ääni MPASSid kehityksessä

huoltajat-ultrahack

MPASSid on jälleen kerran hackathonissa mukana. Nyt on vuorossa Ultrahackin finaali. Päätin käyttää tilaisuutta tietysti MPASSid tietoisuuden levittämiseen. Sen lisäksi päätin hankkia vähintään 5 kehittäjien (hakkerit) esiintuomaa ominaisuustoivetta MPASSid:een. ja tunkea ne Githubiin sekä yllyttää kehittäjiä laittamaan jatkossa toiveensa samaan paikkaan. Tuo on sellaista sopivaa koko ajan tehtävää hommaa.

Perjantaina jäin sattumalta juttelemaan erään kehittäjän kanssa ja hän kysyi mistä MPASSid:ssa on kyse. Lähes kelvollisella hissipuheella sain kehittäjän ymmärtämään mikä on MPASSid:n lisäarvo. Se mihin hän puuttui oli asiat hallintamallissa. Hänen mukaansa se, että yritykset joskus jatkossa maksaisivat siitä, että pääsevät vaikuttamaan kehittämiseen (peruskäytön ollessa ilmaista), kuulosti arveluttavalta. Lapsen tiedot on oltava aina turvassa ja tulkitsin että tässä tapauksessa turva tarkoittaa viranomaisten täyttä kontrollia tietoihin. Damn! No jotain pitää rahoituksen suhteen keksiä jotta verorahojen käyttö edes vähän vähentyisi. Nythän OKM maksaa kulut mitä liittyy MPASSid kehittämiseen ja alun tuotantoympäristöön.

Ilmaista tiettyyn rajaan asti

Sen sijaan hän heitti  ajatuksen, että yrityksille MPASSid käyttö on ilmaista niissä tapauksessa kun palvelu liittyy muodolliseen julkisen sektorin tuottamaan koulutukseen (viitataan siis oppivelvollisuuden piirissä oleviin). Jos kyseessä on joku muu koulutus tai oppimisessa käytettävä materiaali tai palvelu, sen kohdalla MPASSid käyttö olisi maksullista yrityksille. Ottamatta kantaa vielä onko idea toteutettavissa rajauksen suhteen, nousi tästä eräänlainen huoli. Meillä on oppilaat, opettajat ja yritykset (sekä juristit) mukana MPASSid kehittämisessä. Ketkä puuttuu?

Huoltajat ei vielä mukana kehityksessä

No ne huoltajat. He ovat yksi keskeinen taho, jonka tulee luottaa ja ymmärtää MPASSid:n arvot ja käyttötavat.  He vastaavat lastensa asioista ja ovat siinä mielessä avainpelureita. Edellä mainittu esimerkki huolista joita huoltajilla voi nousta on pitkälle kantavat vaikutukset (mm hallintamalliin). Siksi tähän pitää puuttua. Huoltajien osalta tavoitteeksi otan nyt sen että keräämme noin 10 valveutuneen huoltajan joukon, joilta kyselemme näkemyksiä eri asioihin.  Yksi on jo plakkarissa, puuttuu enää 9. ”Sopivan” huoltajan speksi:

  • yli 18 vuotias
  • Yksi tai enemmän huollettavia peruskoulussa tai toisella asteella
  • halu olla mukana kehittämässä kertakirjautumisratkaisua vastailemalla kysymyksiin.
Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s