EduHack Turussa toukokuussa 2017

eduhack-fi-round2-v11

Koulutussektorin hackathon skene on käynnistynyt osana muita tapahtumia. Esimerkki on MPASSid (OKM) osallistuminen syksyn MyData konferenssin yhteydessä pidettyyn Ultrahack tapahtumaan ja samaisen sarjan finaaliin juuri ennen Slushia. Opetussektori on nouseva business alue ja siksi muutamien tahojen mielestä aliedustettu vielä hackathon skenessä ja osittain sektori jää nyt julkisen sektorin toimintaa vahvasti värittävien tahojen (kuten KaPA ja isot virastot) alle.

Siitä ja muutamasta muusta syystä Turussa vaikuttavat puuhamiehet ja puuhanaiset ovat alkaneet jo ennen Slushia valmistelemaan EduHack tapahtumaa Turkuun keväällä 2017. Kieltämättä olen ehkä myös vaikuttanut asian edistymiseen taustaäänenä ja ’mentorina’. Suunnitelman mukaan EduHack ei tule olemaan kerran tapahtuva ilmiö vaan sarja hackathoneja.

Eikä juttu lopu tähän. Samaiset tahot puuhaavat ruohonjuuritason opetusektorihenkistä makerspace hautomoa EduCraftoria Turkuun norssien yhteyteen (ja jatkossa muille norssi-paikkakunnille).

Hackathonit osa osaston innovaatio- ja kehittämismallia

MPASSid tuoteomistajana innostuin ajatuksesta ja ilmoitin jo hyvissä ajoin järjestäjille, että olemme mukana. Hackathonit pari kertaa vuodessa ovat osa yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osaston innovaatio- ja kehittämismallia. Vuosikellon mukaan olemme mukana kahdessa hackathonissa ja kahdessa Jam tapahtumassa. Siinäkin mielessä EduHack sopii osastomme uuteen toimintamalliin ja olemme mielellämme mukana.

Ideasta konseptin kautta kokeiluun

Kevään 2017 osalta olemme osastona laittamassa 5-10 tiimiä Demolaan tekemään konsepteja eri tyyppisistä kentältä nousseista tarpeista ja ideoista. Demola tiimeille luodaan polku kohti EduHack tapahtumaa, jossa konseptien luojat ja yritykset sekä koodaajat kohtaavat. Osa hackathonissa syntyvistä toteutuksista päätyy osastomme kokeiluringille (pistetään rahaa 3kk kehittämiseen) ja siitä laajempaan asiakastestiin opettajille ja oppilaille. Onnistuneet kokeilut siirretään sitten tuotteistukseen.

Mikäli haluat lisätietoa EduHackista tai EduCraftorista, kannattaa ottaa yhteyttä Peter Fagerströmiin (peter [ät] ecec.fi)

 

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s